SC-HTB900GNK-Dolby-Atmos

Tehnologia Dolby Atmos isi face debutul in ultima generatie de soundbar-uri de la Panasonic

Posted on |

Una dintre cele mai noi inovații pe piața barelor de argilă este modelele echipate cu tehnologia Dolby Atmos. Acest nou sistem de sunet provine direct din lumea cinematografiei, unde funcționează de câțiva ani și oferă o calitate remarcabilă a sunetului. Cu toate acestea, procesul de transfer al acestei tehnologii către sisteme de home theater și bare de sunet a durat puțin mai mult datorită limitărilor logice atât ale spațiului, cât și ale capacității acestor modele de acasă.

SC-HTB900GNK-Dolby-Atmos

Din fericire, procesul a fost finalizat cu succes, iar multe mărci lansează acum noile bare de tonuri de înaltă calitate cu această tehnologie. Panasonic este unul dintre ultimii care a aderat la această nouă tendință și introduce trei modele diferite care permit utilizatorilor să se bucure de o calitate excelentă a sunetului. În special, ne referim la SC-HTB900, SC-HTB700 și SC-HTB510.

Soundbar-ul SC-HTB900, cea mai puternică și mai clară de la Panasonic

Am început această analiză vorbind despre bara de tonuri Panasonic SC-HTB900. Este cel mai puternic dintre cele trei dispozitive pe care le-am specificat cu o putere de 500 de wați și conține deja această tehnologie Atmos, cu care se poate obține o calitate audio ridicată, compatibilitate cu sunet 4K și cu tot felul de conținut de înaltă calitate. Un sistem de ieșire care ne oferă un sunet imersiv bazat pe șase elemente plasate strategic pentru a obține o calitate audio mai bună și alte două elemente situate în partea centrală, astfel încât sentimentul de imersie să fie de o calitate superioară .

Cu toate acestea, această bară iese în evidență nu numai vizual, ci și la nivel de ton, deoarece a fost proiectată și îmbunătățită de Technics. Atât de mult, încât produsul merită sloganul „Tuned by Technics”. Ceva care reflectă nivelul înalt de calitate al produsului și ne oferă o ieșire audio puternică și clară, care integrează efectul acustic în cameră și ne oferă o senzație mai bună atunci când stăm în fața barului.

Citeste si:  LG lanseaza noua generatie de soundbar-uri

În ceea ce privește basul, bara menține designul subwoofer-ului extern, contrar tendinței pieței de integrare a acesteia în bara propriu-zisă. Acest subwoofer nu necesită cabluri, așa că îl putem plasa acolo unde este necesar pentru a completa spectrul și răspândirea sunetului surround pe care ni-l oferă bara.

Panasonic SC-HTB700, aceeași calitate cu performanțe mai mici

nou soundbar panasonic

Proprietățile barei de sunet Panasonic SC-HTB700, care împărtășește cu sora sa mare toate funcțiile legate de ieșirea Dolby Atmos, sunt similare, la fel și senzațiile imersive pe care le oferă barul. Cu toate acestea, acest model reduce numărul de boxe disponibile la doar trei la o distanță de 6,5 centimetri pentru a crea senzația obișnuită de imersiune.

Aceasta înseamnă o reducere a puterii totale la aproximativ 375 de wați, ceea ce este încă un nivel ridicat pentru ceea ce vedem în fiecare bar de sunet curent. Pe lângă această calitate vine și subwooferul inclus, ceea ce facilitează îmbunătățirea senzației și atingerea unei adâncimi audio mai mari fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru cabluri.

Soundbar inteligent

Ceea ce se potrivesc cele două bare este inteligența lor. Cele două bare oferă compatibilitatea necesară pentru a lucra cu Google Assistant. Așadar, nu vom avea probleme cu conectarea la Chromecast sau administrarea diferită a opțiunilor produsului direct prin voce, așa că putem face fără controalele obișnuite și putem trimite mai ușor conținutul în bară.

De parcă nu ar fi suficient, barele au și o intrare Ethernet și un port HDMI ARC, ceea ce face ușor să controlați toate funcțiile barei și televizorului cu un singur controler. De asemenea, au tehnologie Bluetooth, deci nu avem complicații atunci când trimitem conținut direct la bara pentru a reda ceea ce este necesar.

Ca supliment, Panasonic oferă utilizatorilor săi o aplicație potrivită atât pentru iOS cât și pentru Android și cu care este ușor să controlezi toate funcțiile barei, să gestionezi accesul la diferite moduri de sunet, precum și să controlezi egalizarea și alte opțiuni, necesare pentru utilizarea optimă a barei.

Citeste si:  JBL Link Bar Review

Panasonic SC-HTB510, un model mai simplu

Nu ne putem opri să vorbim despre „cel mai mic” din serial, Panasonic SoundBar SC-HTB510. Această bară este una mai simplă și, înțelegem, o alternativă mai ieftină. Menține calitatea înaltă a sunetului brandului, fără a avea sistemul Atmos despre care am vorbit, care continuă să funcționeze în Dolby Digital și DTS Surround.

Ceea ce a păstrat ea este restul elementelor interesante din serie, cum ar fi Putere de 240 watt într-un sistem 2.1 cu subwoofer wireless. De asemenea, menține compatibilitatea cu Google Assistant, precum și conectivitatea WiFi și Bluetooth, astfel încât menținem funcțiile de control vocal sau prin aplicația producătorului.

Disponibilitate și preț

Deși suntem destul de clari despre proprietățile și funcțiile acestor bare, adevărul este că întrebarea ce are de-a face atât cu disponibilitatea, cât și cu prețul acestora este în prezent un mister. Panasonic nu a trimis încă nicio informație pe această temă, de aceea trebuie să așteptăm să vedem care sunt cei doi factori care lipsesc pentru a obține informații clare despre costul acestor produse și când le putem lua la îndemână.