lg new soundbar

LG lanseaza noua generatie de soundbar-uri

Posted on |

După febra pe care am văzut-o în ultimul CES, LG s-a alăturat petrecerii cu o noua generatie de soundbar-uri. Un segment pe care practic toți producătorii majori de pe piață s-au reînnoit cu produse noi, în care doi jucători joacă un rol special.

lg new soundbar

Unul dintre ele este sistemul Dolby Atmos, care după câțiva ani în cinematografe este în sfârșit utilizat în bare de sunet de calitate superioară și mai scumpe. Celălalt aspect este natura inteligentă a acestor bare, care sunt acum compatibile cu mulți dintre asistenții virtuali de astăzi, cum ar fi Google Home sau Alexa. O funcție care facilitează controlul și integrarea acestor bare în noul proiect de casă digitală.

Ambele funcții sunt prezente în unele modele LG, despre care vom vorbi mai jos. Aceste produse vor înlocui treptat modelele de linii SK care aveau abia un an. Dar știm deja cum funcționează astăzi tot ce are legătură cu tehnologia în ceea ce privește urgența lansărilor de pe piață.

Cele trei noi lansări

Ca parte a acestei linii de reînnoire, marca își va schimba complet gama cu produse pentru toate gusturile. În linia principală, care vizează segmentul premium, avem modelele LG SL10YG, SL9YG și SL8YG. Aceste trei modele au deja noua tehnologie Dolby Atmos. Această tehnologie produce o calitate remarcabilă a sunetului pentru a exprima noua abordare a sunetului pe care o are cel mai recent conținut.

O calitate a sunetului care nu numai că rămâne teoretică, dar include și alte îmbunătățiri semnificative. Unul dintre cele mai remarcabile este tehnologia Meridian Bass & Space. Această companie este deja cunoscută pentru calitatea sonoră ridicată a dispozitivelor sale, pe care acum o adaptează în colaborare cu modelele LG, ceea ce duce la rezultate mai bune atât în ​​ceea ce privește basul, cât și senzațiile surround generate de aceste noi bare de sunet. contribuie.

Citeste si:  Tehnologia Dolby Atmos isi face debutul in ultima generatie de soundbar-uri de la Panasonic

Cu toate acestea, aceste modele nu numai că au tehnologie Dolby Atmos, dar acest lucru este îmbunătățit în continuare de sistemul de sunet DTS: X. Acest sistem de sunet adaugă un nou nivel la audio tradițional Dolby Atmos, ceea ce face controlul sunetului mai eficient. După cum vedeți, acest sistem acceptă până la 32 de configurații diferite de difuzoare, astfel încât ieșirea barei de sunet poate fi gestionată chiar mai eficient fără a fi nevoie să plasați difuzoarele în toată camera.

În sfârșit, aceste noi SoundBars LG sunt completate de designul inteligent al actualelor SoundBars (le puteți găsi aici). Această compatibilitate face ușor utilizarea Google Assistant, astfel încât putem controla toate funcțiile Asistentului prin voce și schimb de fișiere cu ușurință prin sistemul încorporat Chromecast. Aceste caracteristici sunt completate de conexiunea WiFi și de rețea Bluetooth, ceea ce face ușor să conectați orice doriți la bar.

Diferențele

Pe lângă caracteristicile comune ale acestor modele menționate mai sus, este timpul să vorbim despre aspectele în care aceste echipe diferă. Principala diferență are legătură cu distribuția canalelor în executarea sunetului.

Modelul SL10YG are, în special, o ieșire de 5.1.2 cu o rezoluție maximă de sunet de 24 biți și o rată de eșantionare de 192 kHz. SL9YG are o ieșire de 4.1.2 canale cu rezoluție de sunet pe 24 biți și eșantionare de 96 kHz. În cele din urmă, avem modelul SL8YG. Acest produs ne oferă o ieșire ceva mai simplă, cu un sistem de canale 3.1.2 și o probă care menține frecvența de 24 biți și 96 kHz. Diferențe care afectează atât calitatea finală a sunetului, cât și prețul fiecărui model.

Totuși, configurația canalului face și diferența în ceea ce privește puterea, care este în total de aproximativ 570 de wați pentru modelul SL10YG, 500 de wați pentru modelul SL9YG și aproximativ 440 de wați pentru modelul SL8. În toate cele trei cazuri, acestea sunt modele concepute pentru piața premium cu cea mai mare gamă.

Citeste si:  Noul Proiector Optoma P1 4K Smart Home Entertainment System cu soundbar inclus

Apropo, deși ne-am concentrat pe piața high-end, LG a introdus și modele mai simple sub denumirile SL5Y, SL6Y sau SL7Y, cu ieșiri de 2,1 canale în SL5Y și 3.1 în celelalte modele. Toate au o ieșire Virtual X DTS și o calitate bună a sunetului, pentru cei care nu doresc să cheltuiască la fel de mult și nu au nevoie de performanța ridicată și calitatea extremă a acestor tije mari.

Prețuri și disponibilitate

Ca și în cazul lansărilor recente ale diferitelor mărci, se poate schimba atât disponibilitatea, cât și prețul acestor noi bare. Pe baza acestei disponibilități, în prezent este limitat la unele facilități din Statele Unite, iar adevărul este că abia a ajuns la același nivel în aprilie. Nu se cunosc date sau prognoză cu privire la momentul sosirii produsului în Romania.

În ceea ce privește prețul pentru ei, prețul pe care îl oferă brandul ca referință pentru piața americană ar fi de 1.199 dolari, peste 1.080 de dolari pentru bara de tonuri LG SL10YG, cel mai bun dintre toate. Pentru modelul LG SL19YG, am vorbi despre un preț de aproximativ 999 USD sau 900 de euro. În cele din urmă, modelul LG SL8YG costă în jur de 799 USD sau în jur de 720 € la cursul de schimb. Cu toate acestea, este obișnuit ca prețurile din tot ceea ce privește electronica să se schimbe la traversarea iazului, așa că este convenabil să le luăm doar pentru referință.