calibrare gps auto

De ce este important sa calibram GPS-ul?

Posted on |

Potrivit unui studiu recent, dispozitivele de geolocalizare GPS sunt responsabile pentru suma alarmantă de aproximativ 300.000 de accidente pe solul britanic care au fost cauzate de șoferi care au urmat instrucțiunile sistemului la această scrisoare.

Fără îndoială, GPS-ul ne ajută, în majoritatea cazurilor, să rămânem pe hartă, astfel încât să putem găsi drumul către destinație cu ușurință și fără cunoașterea prealabilă a traseului, printre multe alte avantaje. Importanța și relevanța GPS-ului este atât de mare încât astăzi îl putem vedea în aproape toate dispozitivele portabile, precum ceasuri, telefoane mobile, tablete inteligente și console de jocuri video și multe alte produse.

calibrare gps auto

Totuși, uneori, dispozitivele GPS ne pot arunca anunțuri eșuate și ne pot cauza blocări dacă le urmăm. Prin urmare, este foarte important să folosim bunul simț la conducere, chiar dacă avem cel mai bun GPS auto în funcțiune. Dacă GPS-ul v-ar spune să conduceți pe partea greșită a drumului, să ignorați semafoarele sau să atingeți șinele de cale ferată, ați asculta? Bunul simț ar trebui să ignore aceste instrucțiuni de la GPS sau alt sistem de navigație care ar putea pune în pericol pentru tine și familia ta.

Deși am văzut unele cazuri extreme de conducere subconștientă și urmărire „oarbă” a afișajelor GPS, aceste dispozitive ne oferă performanțe și soluții excelente pentru rutele necunoscute, atât timp cât sunt bine calibrate și avem cele cinci simțuri ale noastre pe șosea și la volan. au. Cu toate acestea, trebuie să știți că chiar și cel mai bun sistem de navigație auto poate suferi unele daune.

Partea pozitivă a unui sistem GPS

Tehnologia GPS în sine este un sistem global de navigație prin satelit folosit în diferite aplicații, nu numai la nivel personal, ci și la nivel profesional și industrial. În mod tradițional, utilizatorii sunt familiarizați cu aceste dispozitive, deoarece pot găsi o adresă sau o stradă specifică și orice alt punct de interes cu unicul scop de a le putea ajunge fără a fi necesar să cunoască mai întâi ruta exactă. Cu toate acestea, utilizarea sa reală merge mult mai departe de atât.

Citeste si:  Cele mai populare mărci GPS auto

La nivel de afaceri sau industriale, GPS-ul are o funcție logistică. De exemplu, acele companii care lucrează cu flote mari de vehicule beneficiază cu adevărat de utilizarea GPS-ului, deoarece face managementul vehiculului mult mai eficient, deoarece le permite să cunoască diferitele variabile prezentate pe drum și să controleze traiectoriile în timp real. .

Acest sistem este, în general, destul de precis, deoarece a fost inițial comandat de Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată pentru Apărare, cunoscută și sub numele de DARPA, în Statele Unite. Acest dispozitiv permite utilizatorilor să se conecteze la aproximativ 24 de sateliți care sunt în prezent pe orbită și care funcționează în sincronizare perfectă pentru a asigura o acoperire completă a planetei.

Avantajele utilizării unui GPS

Unul dintre avantajele principale ale utilizării GPS-ului este posibilitatea de a localiza anumite locații fără a cunoaște în prealabil ruta. Cu toate acestea, mulți utilizatori nu sunt conștienți că servesc și ca un sistem excelent de protecție anti-furt, deoarece cunoașterea locației exacte a vehiculului dvs. vă poate garanta locația în caz de pierdere sau chiar furt.

Pe de altă parte, acest dispozitiv funcționează cu un sistem de boxe încorporate în GPS care îi permit să vorbească și să comunice cu dvs. arătându-vă ruta pe care trebuie să o luați pentru a ajunge la destinație. De asemenea, rețineți că unele dintre cele mai noi modele GPS conțin un număr mare de aplicații care completează funcționalitatea acestui sistem.

La urma urmei, acestea sunt ușor de actualizat, deoarece acest proces este într-adevăr simplu. Dacă doriți să adăugați o nouă hartă sau chiar să schimbați o hartă, va trebui să vă conectați la Internet pentru a descărca pachetele necesare pentru actualizări. În plus, unele modele mai moderne vă oferă informații foarte detaliate și utile pentru călătoriile dvs., deoarece vă arată informații legate de drum, cum ar fi distanța lipsă, timpul aproximativ de sosire, unele ocoluri și chiar costurile cu combustibilul.

Citeste si:  Pareri Garmin DriveSmart 61 Full EU LMT-S

Două dintre cele mai grave greșeli ale unui GPS

Deși aceste dispozitive oferă o soluție eficientă, de multe ori trebuie să ținem cont când conducem că prea multă încredere în sine poate avea uneori consecințe foarte negative. Unul dintre cele mai catastrofale și mai necinstite accidente cauzate de un GPS slab poziționat este cazul unei femei belgiene care a călătorit în jur de 1.500 de kilometri datorită unui GPS defect, chiar dacă călătoria ei a avut doar 32 de kilometri.

Doamna de aproximativ 67 de ani a trebuit să ajungă la o gară din nordul Bruxellesului, aflată la doar 40 de minute de locație. După 12 ore de mers, șoferul a fost dus la Zagreb, unde a traversat trei țări până când a ajuns la destinația GPS, Croația. Fiul doamnei pierdute a alertat poliția care a găsit în cele din urmă șoferul.

Un alt dintre cele mai șocante cazuri este accidentul unei femei engleze, în vârstă de 28 de ani, care conducea Mercedes SL500, ignorând toate semnele de avertizare pe care le-a văzut pe drum și aterizând pe fundul unui râu, în condițiile în care șoferul nu a ezitat să se supună ce ” dispozitiv inteligent “. La urma urmei, vehiculul a fost salvat la o săptămână după accident după o coliziune fluvială. Cu toate acestea, șoferul a plecat calm în aceeași zi a accidentului cu ajutorul unui trecător care, uluit de o astfel de scenă, s-a mutat în același loc în aceeași zi.