lanturi de zapada

Cum punem lanturile de zapada pe masina?

Posted on |

Lanțurile de zăpadă sunt o soluție simplă atunci când vine vorba de menținerea mobilității noastre în fața unei anumite ninsori. Cu toate acestea, este necesar ca lanțurile să fie instalate corect pentru a fi în siguranță. Un proces în care învățarea cum să asamblați corect aceste lanțuri este esențial pentru siguranța noastră.

Într-o țară în care ninge des, lanțurile de zăpadă sunt o soluție bună pentru a ieși din zăpadă grea sau pentru a circula mai în siguranță atunci când un front rece se deplasează acolo unde mergem. Cu toate acestea, această soluție simplă are dezavantajul că necesită o instalare precisă, astfel încât să putem profita de securitatea pe care ni le oferă aceste dispozitive. Un proces pentru care vă vom oferi îndrumările necesare, astfel încât să puteți folosi la maxim cele mai bune lanțuri de zăpadă pe care le puteți găsi. Un proces de bază care ar trebui întotdeauna completat de ceea ce ne spune producătorul în instrucțiunile pentru produsul specific cumpărat.

lanturi de zapada

Lanțuri de zăpadă din metal

Lanțurile metalice de zăpadă sunt cele mai ieftine și tradiționale de pe piață. La rândul lor, aceste lanțuri au cel mai complicat proces de asamblare din toate cele pe care le vom analiza. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să prelungim lanțul pentru a ne asigura că nu a fost rulat în niciun element. Apoi întindem cablul de oțel și trecem pe lângă roată până când agățăm mecanismul, carabiniera, care ține lanțul pe loc.

Odată ce acest element este montat, tot ce trebuie să facem este să încadrăm restul lanțului pe banda de rulare a pneului. Un proces în care trebuie să deplasăm vehiculul ușor înainte pentru a acoperi partea anvelopei care se află pe pământ. Când toate elementele sunt pe loc, este timpul să faceți conexiunile corespunzătoare între cuplaje și tensionatoare. Unele modele au coduri de culoare pentru asamblare, ceea ce facilitează identificarea fiecărui conector. Când totul este asamblat, singurul lucru rămas este de a conduce vehiculul înainte cu aproximativ 100 de metri pentru a verifica dacă tensiunea este corectă și că puteți conduce în pace.

Citeste si:  Lanțuri de zăpadă sau anvelope de iarnă? Ce alegem?

Lanțuri textile de zăpadă

De la cel mai dificil la cel mai simplu. Lanțurile textile de zăpadă, care sunt și mai scumpe, au avantajul că sunt ușor de asamblat și nu durează mai mult de 10 minute. Procesul începe prin deschiderea capacului pentru a verifica dacă îl instalăm în direcția de rulare corectă a vehiculului. După rulare, începem întinzând anvelopa de sus în jos și încercăm să acoperim complet întreaga suprafață de rulare expusă.

Odată atașat, pur și simplu eliberați frâna de mână, astfel încât vehiculul să se poată deplasa puțin și zona roții este expusă pe podea. Acum putem completa ansamblul, acoperim restul anvelopei și reglăm poziția pe pereții laterali ai anvelopei. Apropo, atâta timp cât pereții laterali sunt bine acoperiți, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la reglarea sau centrarea carcasei, deoarece va ajunge să fie așezată corect în loc.

După ce ai terminat de utilizat lanțurile, procesul de dezasamblare este la fel de simplu ca procesul de asamblare. Tot ce trebuie să faceți este să îndepărtați capacele roților trăgând în față de pe partea din spate a anvelopei și lăsați capacul să alunece de la sine.

Lanțuri semiautomate

Împreună cu lanțurile de țesături, aceste lanțuri sunt printre cele mai ușor de asamblat. Designul lor cu gheare vă ajută, ca să spunem așa, care este așezat în mijlocul anvelopei și „îmbrățișează” calea de rulare până când este pe loc. Un proces care face asamblarea foarte ușoară, deoarece lanțurile sunt autoportante, trebuie doar să atașăm produsul la janta folosind piulița prevăzută astfel încât lanțul să fie montat pe banda de rulare.

Cu toate acestea, este posibil ca pe unele modele să trecem dungile prin banda de rulare și, în funcție de caracteristicile acestora, să trebuiască să mișcăm ușor mașina pentru a obține setarea corectă. Acest lucru este necesar pentru modelele care acoperă întreaga suprafață de rulare, în timp ce nu este necesar pentru modelele X care au patru zone de sprijin montate corespunzător pe roată. În caz de îndoială, instrucțiunile vor fi întotdeauna cel mai bun ajutor al nostru.

Citeste si:  Cum montam lanturile de zapada corect?

În plus, aceste lanțuri sunt mai rezistente la trecerea convențională prin pământ fără zăpadă, astfel încât putem obține un pic mai multă viteză pe terenul mai puțin înzăpezit din fața vehiculului cu zone de zăpadă groasă. Ceva ce nu putem face cu alte lanțuri, în special lanțuri textile. O problemă importantă, având în vedere costurile unor astfel de lanțuri.

Concluzii

Pentru a completa acest articol și a avea mai multă grijă de lanțurile dvs., dorim să luăm în considerare câteva aspecte care nu trebuie uitate. Una dintre ele este să verifice întotdeauna instalarea corectă a lanțurilor. Am mai spus-o, dar merită repetat, deoarece siguranța și durabilitatea acestor lanțuri depind de această instalare corectă.

Un alt punct important este îndepărtarea la timp a lanțurilor. Când zăpada a dispărut sau nu mai există aproape ninsori, este important să îndepărtați lanțurile, atât pentru a nu le deteriora, cât și pentru a nu deteriora anvelopele. Să presupunem că anvelopele sunt proiectate să funcționeze pe asfalt, iar utilizarea lanțurilor este o realizare excepțională care depășește abordarea lor inițială.

În cele din urmă, când am ajuns acasă, ar trebui să ne spălăm și să lăsăm lanțurile să se usuce. Rețineți că acest asfalt a fost probabil tratat cu sare, care, atunci când este combinat cu alți contaminanți, poate afecta rezistența și durabilitatea lanțurilor. Acest lucru se aplică și umidității, astfel încât uscarea este cheia pentru păstrarea acesteia în stare bună.