7 avantaje ale unei camere auto

Posted on |

Avand in vedere ca numarul masinilor creste exponential de la o zi la alta, asa creste si nevoia de a avea o camera video pe masina. Considerata esentiala in ziua de azi de multi soferi, camera auto ne poate fi de un real ajutor in situatii de urgenta. Acestea pot fi achizitionate incepand de la 300 de ron, unii optand pentru modele mai performante care sunt compuse din 2 camere, una pentru partea din fata, iar a doua pentru partea din spate.

Conceputa pentru a inregistra video dar si audio tot ce se intampla in jurul ei, noi am creat o lista de 7 avantaje pentru care tu trebuie sa iti cumperi o camera auto.

1. Dovada in cazul unui accident

accident auto

Daca ati avut nenorocul de a fi implicat in vreun accident auto, atunci stiti haosul care se creeaza si cat de importante sunt primele minute dupa accident. Mai mult decat atat, fiecare participant la accident si martorii pot veni cu versiuni diferite, si asa apar probleme de care chiar nu este nevoie.

O astfel de camera auto poate fi rezolvarea acestor probleme, intrucat ea va inregistra circumstantele in care s-a petrecut accidentul si va alunga orice confuzie care poate aparea. Nu mai vorbim de cazurile in care suntem acuzati pe nedrept si avem nevoie de dovezi pentru a ne dovedi nevinovatia.

2. Dovada impotriva fraudei

Exista cazuri in care oamenii cauzeaza accidente auto intentionat pentru a lua bani de la asigurarile auto. O camera video poate fi solutia perfecta pentru a evita astfel de situatii. Folosindu-ne de un astfel de dispozitiv, putem reda contextul in care s-a petrecut incidentul si sa ne dovedim nevinovatia. Mai mult decat atat, in cazul in care masina este furata si recuperata, dovezile video pot fi folosite ca proba.

Citeste si:  Cum instalam o camera auto

3. Contesta amenzile de trafic

Daca credeti ca ati fost oprit pentru o incalcare a regulilor de trafic pe nedrept, inregistrarea video poate fi dovada perfecta pentru a contesta astfel de amenzi. Puteti arata dovada video ofiterului rutier  inainte de a primi amenda, sau atunci cand contestam o amenda. O astfel de dovada poate fi folosita si in salile de judecata pentru a dovedi nevinovatia.

4. Redu costul asigurarii auto

Uneori putem obtine asigurari auto la preturi mai mici daca avem o camera auto instalata pe masina. Companiile de asigurari prefera acest lucru intrucat camera video poate fi de ajutor in cazul unui accident, scutindu-i de multe cheltuieli si timp pierdut in cazul unui accident. Din pacate nu foarte multe firme de asigurari ofera o astfel de reducere, dar este un lucru bun de mentionat atunci cand ne cumparam asigurarea auto.

5. Inregistreaza neprevazutul pe camera

Fiecaruia dintre noi i s-a intamplat sa fie martor la un eveniment mai special, greu de crezut, cu care ne intalnim doar o data in viata! Ei bine, surprinde un astfel de moment folosind camera auto. Cine va crede ca l-ai vazut pe ET? Ei bine, acum le poti dovedi prietenilor ca ai intalnit micul extraterestru folosindu-te de filmarea video.

6. Inregistreaza condusul haotic al altor soferi

Aproape zilnic intalnim alti soferi care se cred urmatorul Schumacher, incalcand regulile de circulatie si punand viata celorlati participanti la trafic in pericol. De multe ori poate dorim sa denuntam altfel de acte, insa nu avem dovezi. Inregistrarea video poate fi de un real ajutor in astfel de momente!

Inregistrarile cu astfel de momente pot ajuta politia rotiera in a lua masuri, si chiar salva vieti. Fiind martorul unui accident sau a unei incalcari a traficului, camera auto poate solutiona o astfel de situatie.

7. Inregistreaza un road trip

Am decis sa inchei aceasta lista cu avantaje intr-un ton mai vesel, si iata ultimul avantaj: inregistrarea unei calatorii! Pentru acele momente cand plecam in vacanta cu masina, camera auto poate captura timpul petrecut la volan in intregime. Considerati aceasta inregistrare o amintire din vacanta!

Citeste si:  Cele mai bune camere video auto

Citeste si: