lanturi de zapada textile

Lanturi de zapada textile sau clasice?

Posted on |
lanturi de zapada textile

Printre modelele lanțului de zăpadă pe care le avem pe piață, modelele tradiționale și textile sunt cele mai solicitate. Cu toate acestea, atunci când pariați pe unul sau alt produs, este convenabil să cunoașteți avantajele și contra contra fiecăruia dintre aceste modele.

Lanțurile de zăpadă sunt cea mai frecventă soluție atunci când vine vorba de menținerea mobilității pe timp de iarnă. O soluție relativ ieftină și sigură pentru a evita să rămâneți blocați pe drum în aceste ocazii, ceea ce puțini au dat în considerarea climatului pe care îl avem în Romania când zăpada este pe drum.

Cu toate acestea, când vine vorba de a găsi cele mai bune lanțuri de zăpadă pentru mașina noastră (faceți clic aici pentru a găsi mai multe produse din care să alegeți) pentru mașina noastră, există deseori îndoieli. Cel mai frecvent este tipul de lanțuri pe care ar trebui să le cumpărăm, deoarece modelele mai interesante s-au adăugat la lanțurile obișnuite de metal. Cel mai mare concurent al acestor lanțuri metalice tradiționale sunt însă lanțurile textile, care sunt mult mai convenabile de utilizat, deși sunt, de asemenea, mult mai scumpe la nivel de preț.

Aceste îndoieli ne determină să ne întrebăm care este cea mai bună opțiune pentru vehiculul nostru: lanțuri de zăpadă din metal sau materiale textile? O îndoială că vom clarifica cu o analiză detaliată a fiecăruia dintre aceste produse și o comparație a avantajelor pe care ni le oferă în asamblare și conducere.

Lanțuri de zăpadă din metal

Lanțurile metalice de zăpadă sunt un produs care este de mai bine de un secol. De fapt, acest tip de lanț a fost utilizat încă din primele zile ale automobilului pentru a permite mobilitatea vehiculelor chiar și pe vreme foarte rece. De-a lungul anilor, însă, acest produs nu a evoluat prea mult. Principalele schimbări au legătură cu sistemul de agățare al produsului, care este realizat acum cu cârlige moderne de prindere care facilitează procesul de montare a lanțurilor pe roți.

Citeste si:  Ce fel de lanțuri de zăpadă sunt pe piață?

Principalul avantaj al acestora, în afară de preț, este securitatea pe care o oferă, deoarece aceste lanțuri rup zăpada și o trag direct spre pământ, făcându-le potrivite pentru zonele cu multă zăpadă sau gheață. Dar, deși aceste lanțuri au avantaje, au și dezavantaje importante. Cel mai evident dintre acestea este asamblarea, care necesită mult timp și un proces în mai multe etape, care ar trebui înțeles corect pentru a evita problemele în timpul implementării. În plus, este necesar să verificați și construcția după câțiva metri pentru a vedea că totul este în loc. De parcă nu ar fi suficient, vom observa, de asemenea, o cantitate mai mare de vibrații pe volan în timpul conducerii, cu riscul ca pneul să fie deteriorat dacă nu este instalat corect lanțul.

Lanțuri textile de zăpadă

Lanțurile de zăpadă textilă sunt un produs modern care nu mai este de mult timp pe piață. Aceste lanțuri au devenit cel mai bun aliat pentru cei care nu doresc să lupte cu lanțurile metalice convenționale. Din acest motiv, aceste lanțuri ne oferă un sistem de asamblare la fel de simplu ca înfășurarea anvelopei în lanț. În structura sa găsim o zonă de rulare care combină materialele textile cu fire metalice pentru a-i conferi consistență și este finisată cu laturi flexibile care permit reglarea ușoară a anvelopei. Acest lucru împiedică să se alunece lanțurile din poziția corectă.

Principalul avantaj al lanțurilor textile de zăpadă este clar: confortul. Față de cele 10 minute necesare pentru asamblarea unui lanț de zăpadă metalică, lanțurile textile au avantajul că pot fi asamblate și dezasamblate rapid și nu necesită cât mai multe ajustări. În plus, materialul textil cu care sunt fabricate menține o tracțiune adecvată pe suprafețele acoperite cu zăpadă.

Găsim două dintre dezavantajele sale. Primul este prețul lanțurilor textile, care este mult mai mare decât al lanțurilor metalice. Al doilea este durabilitatea lor. Lanțurile textile trebuie dezasamblate mult mai devreme decât lanțurile metalice, deoarece încep să se deterioreze din momentul în care intră în contact cu asfaltul.

Citeste si:  Cum montam lanturile de zapada corect?

Decizia va apartine

Odată ce analizăm ambele produse, este timpul să luăm o decizie cu privire la cele mai bune lanțuri de zăpadă pentru vehiculul dumneavoastră. Problema este că această decizie nu este completă, ci va fi legată atât de diferite aspecte atât ale preferințelor noastre, cât și ale necesității de a utiliza aceste lanțuri.

Acei utilizatori obișnuiți sau intenționează să folosească lanțuri destul de des se vor obișnui cu siguranță la procesul de asamblare a unui lanț de zăpadă metalică. Acestea sunt mai rezistente la textile și asamblarea lor este simplificată imediat ce le cunoaștem. De asemenea, sunt potrivite pentru o utilizare mai intensă și se deteriorează cu greu, indiferent dacă le folosim pe zăpadă mare sau joasă.

Pe de altă parte, dacă nu sunteți des pe drumurile de munte și doriți doar să scoateți în grabă niște lanțuri atunci când sunteți surprinși de o cădere de zăpadă, modelele textile sunt o sugestie bună. Aceste lanțuri sunt concepute pentru utilizare ocazională de urgență, pot fi asamblate în doar câteva minute fără a fi necesară testarea prealabilă și nu ocupă mult spațiu în portbagajul nostru. În plus, sunt lanțuri de sine stătătoare, astfel încât nu trebuie să fie verificate ulterior, deoarece aceste lanțuri se adaptează la rulajul anvelopei. Și din moment ce sunt folosite doar ocazional, înrăutățirea nu va fi o problemă atâta timp cât le eliminați la timp.