masina start stop

Ce impact are tehnologia start-stop asupra bateriei?

Posted on |

De câțiva ani încoace, majoritatea mașinilor au folosit un sistem cunoscut sub numele de pornire / oprire care întârzie uzura componentelor bateriei auto atunci când bateria este puternică. Acest lucru se realizează printr-un sistem tehnologic care aduce avantaje, dar are și limitele sale.

masina start stop

Mașinile de astăzi sunt echipate cu multe funcții tehnologice care îmbunătățesc experiența de conducere, prin dispozitive care extind gama de divertisment din mașină, dar necesită, de asemenea, un consum de energie mai mare, deoarece fac parte din sistemul electric.

Toate aceste echipamente din vehicule beneficiază șoferii. Cu toate acestea, este o sabie cu două tăișuri, deoarece creează o cerere mai mare de energie electrică, componentele care alcătuiesc bateria se vor uza foarte mult. Dacă nu este o baterie auto puternică, de înaltă calitate, multe dintre caracteristici pot fi limitate.

Acest scenariu a dus la dezvoltarea sistemului automat de pornire / oprire, cunoscut și sub denumirea de sistemul de pornire / oprire, un mecanism care a fost construit într-un număr mare de mașini de diferite mărci și modele în ultimii ani. Deși are multe avantaje, în special în ceea ce privește o uzură mai mică și un efort mai mic asupra mașinii și a bateriei sale, aceasta are, de asemenea, nevoi specifice care sunt bine luate în considerare pentru performanțele sale.

Baterii de înaltă performanță

Piața auto s-a schimbat de-a lungul anilor pentru a se adapta noilor cerințe ale șoferilor și a lumii. Pe de o parte, mașinile trebuie să emită gaze mai puțin dăunătoare pentru mediu pentru a proteja planeta și pentru a-i oferi o pauză, pe de altă parte, au din ce în ce mai multe proprietăți care își îmbunătățesc performanțele, dar în același timp necesită efort suplimentar din partea bateriilor.

În cazul sistemului automat de pornire-oprire, acesta este instalat în aproape toate mașinile noi care sunt pe piață încă din 2013. Avantajele sunt multe, iar utilizarea lor devine din ce în ce mai clară. Un studiu recent al TomTom a spus că acest dispozitiv a fost utilizat pozitiv în multe orașe din Europa, Madridul și Barcelona ocupând o listă de 50 de orașe.

Citeste si:  Cele mai frecvente intrebari despre bateriile auto

În cazul acestui sistem, este necesară o baterie specială, astfel încât mașinile echipate cu acesta să nu poată utiliza baterii convenționale, ci necesită modele mai puternice, cu o capacitate mai mare.

Potrivit experților, sistemul de pornire / oprire automată este util pentru orașele mari cu probleme de trafic și trafic greu, ceea ce înseamnă că șoferul trebuie să oprească mașina în mod regulat.

De exemplu, epiesa.ro, un lanț pentru întreținerea și echipamentul vehiculelor, este una dintre companiile care încearcă să-i conștientizeze pe șoferi cu privire la importanța cumpărării de baterii care să satisfacă nevoile mașinilor și să ofere performanțe adecvate mașina poate îndeplini funcția de pornire / oprire fără o complexitate sau efort suplimentar pentru motor.

Deși aceasta este o acțiune care durează câteva secunde, oprirea, pornirea, oprirea și accelerarea este un mare efort pentru mașinile pe care le fac în mod regulat. Prin urmare, bateriile cu specificații de pornire / oprire sunt echipate cu componente care permit activarea și funcționarea eficientă a acestui sistem.

Rolul bateriei auto

Având în vedere acest lucru, este necesar să luăm în considerare câteva considerente pentru a profita la maxim de oportunitățile pe care le oferă mașinile noi și bateriile de înaltă performanță.

În primul rând, șoferul trebuie să fie conștient de faptul că bateria generează energia pentru întregul sistem electric al vehiculului. Această parte, care este încorporată în motorul mașinii, este responsabilă pentru furnizarea energiei pentru funcțiile de bază, care variază de la pornirea la întregul sistem electric și de divertisment al mașinii, de ex. Radio, ecrane, GPS, iluminare etc.

Pentru ca toate aceste funcții să rămână active și celelalte opțiuni să fie furnizate în mod regulat în timpul procesului de pornire și oprire, bateria trebuie să aibă o capacitate și o putere ridicată. Pe scurt, funcția acestor baterii nu este doar de a porni și opri mașina, ci de a extinde funcționarea tuturor sistemelor.

Dacă vă întrebați care este cea mai bună baterie auto de pe piață, răspunsul ar putea fi unul proiectat pentru acest sistem, deoarece este mai eficient, mai puternic și are mai multă capacitate.

Citeste si:  Cum pornesti masina daca ramai fara baterie?

Ca alternativă, aceste baterii auto pot fi de tipul îmbunătățit al bateriei inundate, cu o performanță ridicată în comparație cu acidul cu plumb sau cu rogojul absorbant din sticlă, care este echipat cu una dintre cele mai avansate tehnologii cu fibră optică de pe piață.

Atunci când alegeți cel mai bun model de baterie pentru vehicul, este recomandat să consultați un mecanic sau un specialist care, ținând cont de variabile precum cerințele electrice și echipamentul vehiculului, recomandă ce tip este potrivit pentru modelul respectiv de vehicul.

Dacă bateria din mașină trebuie să funcționeze suficient, utilizatorul trebuie să fie conștient de faptul că vehiculul său are acest sistem. Dacă aceste informații sunt ignorate, este recomandabil să consultați instrucțiunile producătorului.

Un alt aspect important de luat în considerare este faptul că, atunci când bateria este descărcată și are o parte de pornire / oprire a bateriei, aceasta trebuie încărcată doar cu un model de același tip, nu cu o baterie convențională, deoarece mecanismul de conectare terminalele sunt diferite.

În cele din urmă, la vehiculele cu pornire / oprire automată, este recomandabil ca un specialist să schimbe bateria, dacă este necesar, pentru a se asigura că aceasta este făcută în cel mai bun mod posibil.