masina vara

Cum mentinem masina pe durata verii?

Posted on |

Vara este anotimpul în care folosim cel mai mult mașina, indiferent dacă mergem în vacanță, vizităm sate sau mergem în vacanță la plajă. Utilizarea intensivă în aceste zile, combinată cu vremea caldă, poate duce la deteriorare sau deteriorare, motiv pentru care merită să știți câteva sfaturi pentru a evita uzura prematură a vehiculului.

masina vara

Conducerea vara ar putea fi o durere, deoarece temperaturile ridicate duc adesea la defecțiuni. Din acest motiv, și pentru a îmbunătăți siguranța traficului și liniștea sufletească a tuturor pasagerilor, șoferii suntem obligați să verifice în avans funcționarea corespunzătoare a vehiculului nostru.

Întrucât vara ne afectează nu numai noi, ci și funcționarea mașinilor noastre, deseori nu este suficient să verificăm cele mai importante piese și mecanisme, deoarece temperaturile ridicate adesea provoacă daune și defecțiuni considerabile. În continuare, vă prezentăm 5 aspecte importante pe care ar trebui să le verificați înainte de a merge la plimbare sau excursie vara.

  1. Verificați presiunea corectă a pneului

Presiunea în anvelope depinde de sarcina pe care o transportați în mașină. În acest sens, nimic nu se întâmplă dacă în mod normal mergi singur și mergi cu 4 persoane în fiecare zi și nu ajustezi presiunea. Cu toate acestea, dacă doriți să acoperiți distanțe lungi cu greutate suplimentară, trebuie să completați aer și să creșteți presiunea; acest lucru se aplică de obicei indiferent de anotimp. Cu toate acestea, este vara când anvelopele nu reușesc cel mai mult din cauza căldurii.

Anvelopele cu presiune de aer prea mică sau prea mică cresc suprafața de contact cu pământul, care, împreună cu temperaturile ridicate ale asfaltului, determină calea de rulare mai caldă și duce la uzura prematură; în aceste condiții, durata de viață a anvelopei ar putea fi redusă cu până la 15%.

Pe de altă parte, asfaltul fierbinte vara este și cauza riscului unei puncții, care apare foarte des în această perioadă a anului când nu am calibrat presiunea corectă.

  1. Verificați constant temperatura motorului

Multe vehicule pot pierde energie în timpul verii și își pot crește consumul de combustibil, deoarece temperaturile ridicate afectează negativ motorul. Pentru a arde combustibil, motoarele au nevoie de aer în buteliile lor; la temperaturi ambiante ridicate, însă, există mai puțin oxigen în aer, ceea ce înseamnă că combustibilul nu arde corect.

De obicei, un motor atinge o temperatură optimă de 90 ° C în condiții normale, de aceea este recomandabil să respectați indicatorii de pe panoul de control, astfel încât temperatura să nu depășească domeniul roșu, deoarece în acest caz există riscul ca motorul arde. Dacă descoperiți că citirea temperaturii este mai mare decât în ​​mod normal, puteți transforma încălzitorul la o putere maximă pentru a elibera toată căldura din motor și a evita deteriorarea gravă; De asemenea, puteți opri vehiculul și așteptați ca acesta să revină la temperatura normală.

  1. păstrați mașina curată

În timpul verii și din cauza soarelui nefavorabil, vopseaua mașinii își pierde strălucirea, iar degradarea caroseriei poate fi accelerată. Un aspect pe care ar trebui să îl luați în considerare pentru a prelungi viața mașinii dvs. este, prin urmare, să îl spălați frecvent și să îl păstrați fără murdărie. Există produse special concepute pentru a proteja vopseaua de razele ultraviolete și sunt ușor de aplicat ca ceara.

  1. Încercați să parcați la umbră

În mod ideal, atunci când vă conduceți mașina afară, ar trebui să căutați o parcare umbrită, dar știm că acest lucru nu este întotdeauna posibil, așa că de multe ori trebuie să îl lăsați la soare. Expunerea la soare, în special în miezul zilei, poate cauza eșecului electronic datorită căldurii excesive și deteriorarea tapițeriei.

Cu toate acestea, dacă nu există altă opțiune și este imposibil să lăsați vehiculul la umbră, puteți utiliza un produs care vă va ajuta să evitați uzura pe părțile interioare, și anume parasolarul auto. Dacă nu știți ce parasolar pentru mașină (dacă faceți clic aici veți găsi mai multe produse din care să alegeți) ar trebui să cumpărați, există o gamă largă de modele pentru fiecare gust. De obicei, sunt atașate de parbriz ca o barieră de protecție, care favorizează, de asemenea, funcționarea optimă atunci când sistemul de climatizare este pornit.

Puteți utiliza, de asemenea, protecție pentru transmisie, volan și, de asemenea, pentru scaune (mai ales dacă sunt confecționate din piele), deoarece acestea păstrează aceste părți departe de soare și împiedică astfel arsurile accidentale la întoarcerea către și cu mașina Părțile vin în contact.

  1. Fii atent la frâne

Când vine vorba de siguranța rutieră, starea frânelor este un factor crucial, indiferent dacă suntem în timpul iernii sau vara. Dacă frânele nu funcționează corect în caz de eveniment neașteptat, dvs. și pasagerii dvs. puteți fi în pericol grav. Prin urmare, ar trebui să acordați o atenție deosebită acestei părți mecanice a mașinii dvs., mai ales vara sau când trăiți într-un climat cald, deoarece frânele se încălzesc mai mult decât în ​​mod normal din cauza căldurii.

Sistemul de frânare al unui vehicul funcționează la temperaturi ridicate, care se datorează frecării cauzate de discuri și plăcuțe. Aceasta nu este o problemă într-un climat plăcut, deoarece discul este prevăzut cu găuri prin care aerul poate curge și răci; cu toate acestea, dacă este vară și căldura exterioară este prea mare, pot apărea defecțiuni de răcire și supraîncălzire.

Când are loc această supraîncălzire, plăcuțele se pot cristaliza și lichidul de frână tinde să-și piardă viața și chiar discurile s-ar putea deforma; prin urmare, frânele își reduc eficacitatea și produc timpi de frânare mai lungi care ar putea duce la un accident. Cel mai bine este să încercați să folosiți frâna motorului, în special pe coborâre lungi, pentru a reduce la minimum uzura frânei.