bestfest_d2_by_bogdan_ zop(24)

B’ESTFEST Insider #5

Ce este B’ESTFEST? Muzică și voie bună!

Băi, nene, uite ce! Eu am scris până acum patru insidere, dar nicio clipă nu m-am gândit că poate există, ( Doamne Ferește! ) printre voi cineva care abia anul aista vrea să purceadă înspre Tunari, alături de noi.

Acest set de insidere este dedicat tuturor celor care nu au trăit experiența unuia dintre cele mai bune festivale europene. Da, cu tine vorbesc, ți-ai cumpărat deja bilet? Vezi că au mai rămas opt zile! Hurry up, little padawan!

Cu ce poți să începi când vorbești despre un festival de anvergura asta? E simplu, haide să începem cu muzica. De-a lungul timpului, festivalul a fost gazda unor nume extreme precum P!nk, Manson, Kasabian, Hadouken, Garbage, Skunk Anansie, The Quemists, anul acesta o să îi vedem (în caz că ați uitat) pe Nas, Chase and Status, Texas, Soilwork, Tiamat și mulți alții. Cum este atmosfera la scene? Ah, da, tu nu știi! Anul acesta sunt șapte scene (în caz de nu ai verificat programul, vine aici un rezumat):

Ciuc Premium Stage:  Începe lejer, sincer, e scena mea de suflet, de regulă. Îi avem pe hardcoriștii de la Maddog care o să dea tonul la distracție începând cu ora 18:35, apoi, ca să ne mai calmăm puțin și ca să o dăm în romantisme, vine Vama la ora 20 și un pic. Ca să mergem puțin în aria blueaseanu’ a indie-rock-ului, The Heavy ( pe care abia aștept să îi văd) o să își zăngăne chitarele pe ritmurile noului lor album. Dacă încă sunteți aici puteți să îi vedeți pe cei de la Texas cu care am crescut pe MTV. Ce ziceți de scena Ciuc, ne vedem acolo?

Mai avem și Coca Cola Stage: Programul aici începe cu porniștii de la Changing Skins la 17:50, se continuă cu Niște Băieți, asta în cazul în care aveați chef de pogo și punk-rock autentic românesc, la ora 19:20. În jur de ora 21:00 1000 Mods ca mai apoi să rupem basul și cu toba mare cu domnul Despot, vine Vița de Vie la 23:05. Cu ce credeți că se încheie scena? Cu Tiamat, dragii mei metaliști. Big up for Coca Cola Stage!

Unde pleci? Mai avem scene. La Vodafone Dance Arena o să îți bățâi trupul pe niște muzică electronică nițel mai târziu în noapte. Începe frumușel cu Amon la ora 22:00, apoi Yuffa & Hardcore ca să ne explodeze sinaspele la 23. Bass Turbat vine să ne bubuie urechile la miezul nopții, CA:RO la ora 1, iar apooooi, sunt convinsă că și voi, la fel ca mine, îl așteptați pe Joker! Electrocord o să întrețină atmosfera până dimineață pentru voi, electroheadsilor!

La Jaggermeister Rock Arena se schimbă un picuț foaia! Păi, cum? Țapinarii vin să ne folkuiască mințile, asta în cazul în care ați făcut slalom printre scene și vreți ceva mai chill, încep pe la 18:50. Ritmurile indie ale Elefanților bizari (Les Elephants Bizarres) o să vă gâdile auzul începând cu ora 20. Razna o luăm cu toții cu băieții de la OCS la 21 și la 22 și un sfert ne întâlnim cu cei de la Gothic. Scena Rock îi va găzdui (sau vă va zgudui) cu cei de la Diamons Are Forever la 23 și un sfert. Rock on!

Va fi prezentă (evident!) scena reggae a celor de la Blazing Vibes începând cu ora 20:00, dacă vreți să vă chilluiți cu o berică, recomand cu căldură ritmurile blazuite ale lui Chesarion, Lady Raizah, Phlo Da Shaolin and many more!

La fel ca anul trecut, scena ecletic-electronic va fi cea a celor de la Groove on, începând cu ora 18:00. Un sound inteligent electronic de fapt, asta dacă vrei să auzi ceva mai puțin zgomotos și mai mult electro-chillwave.

Iar ultima scenă (și preferata mea) scena Freedom Music Arena SilentDiscoteque. Conceptul de Silent Disco e simplu: o gloată de oameni care ascultă muzică diferită la căști, dar dansează în același cort. E fun, recomand călduros!

Păi, acum că ți-am prezentat scenele, așteaptă până la partea următoare. O să vorbesc despre mâncare, tiribombe și bere. Stay tuned!