ziua 3 (4 of 44) photo copyright Adrian Scutariu 2012 - Copy

B’ESTFEST Insider #3

Navighezi în voie cyberspace-ul ( pe cine păcălești, cyberspace = Facebook) și vezi câțiva prieteni entuziasmați de trupa Y. Dai scroll, vezi tot afișul. Citești câteva nume. Oh, super, vine și DJ Z. L-am ascultat prin cluburi. Dar…VAI! Vine trupa ta preferată! Era cap de afiș și tu nici n-ai observat. Desigur, treci prin stările entuziasmului infantil de prima zi de Crăciun. Începi să te gândești, în special, la locul unde ar trebui să te poziționezi ca să îi auzi cât mai bine.

“Mai în față? Nu, se aude prea tare. Mai în spate? Nu văd nimic. La mijloc? Mai mult mă amăgesc. ÎN FAȚĂ SĂ FIE”. Apoi aștepți nerăbdător programul, îți dorești să fie în prima zi pentru că, normal, nu ai răbdare să aștepți până în ultima. Apoi vin problemele legate de consumul de alcool. Dacă bei prea mult, nu mai înțelegi melodiile. Dacă bei prea puțin, nu o să dansezi. Încearcă să bei moderat. Nu vrei să stai prea mult la cozi, nu vrei să ți se facă rău și, în special, nu vrei să pierzi trupa ta preferată!

Dacă ai trecut prea mult pe la food court înainte să înceapă ei nu poate să fie de bine. O să te zbânțui ca un animal apucat, o să ți se facă rău. Again, o să pierzi trupa.

Ce trebuie să înțelegi? Faptul că este posibil ca trupa asta să nu mai vină a doua oară în țară. Dacă te îmbeți ca un netot și dacă mănânci ca un hapsân o să îți strici experiența B’ESTFEST. Nu ai vrea să faci asta, bestfestistule. Așa că haide cască aici ochii binișor:

Pașii pentru un concert reușit

  1. Nu te enerva. Știi prea bine că cineva o să se găsească să se împingă în tine, să facă pogo, să arunce cu ceva, să te calce, să îți verse bere pe adidași sau pe rochie. Dar ce vrei să faci? Să te cerți și să pierzi melodia pe care o fredonezi de o mie de ani? Bucură-te și fii chill!
  2. După cum ziceam mai sus. Evită consumul excesiv de alcool. Nu ai cum să vezi concertul de pe jos. Nici nu se aude prea bine.
  3. Vezi câte lichide consumi. Evident că sunt cozi la baie, e posibil să pierzi tot dacă nu ți-o arzi moderat.
  4. Vino cu provizii. Cumpără ceva de băut sau de mâncare înainte să înceapă live act-ul. Sau vino cu mai mulți prieteni care să îți țină berea. Your call.
  5. Știu că îți place super mult să te așezi în față sau lângă boxe, dar dacă stai atât de aproape o să faci un tinnitus de toată frumusețea. Știu și că nu te interesează, dar poate ar trebui să îți iei un set de dopuri. Just in case.
  6. Să nu cumva, sub nicio formă, să vii nemâncat și deshidratat la trupa ta preferată. Ca și în cazul băutului excesiv, muzica nu se aude bine de pe jos. Nu vrei să leșini în mijlocul unei mulțimi de oameni.
  7. Băutură, mâncare, calm. Acum tot ce mai rămâne de făcut este să te bucuri de live act alături de câțiva prieteni. Ai grijă ce faci cu telefonul, portofelul, jetoanele și alte treburi importante. Ți-ai pierdut buletinul între 50.000 de oameni? Aia e, nu îl mai găsești.

Apropo, știi că anul ăsta la B’ESTFEST avem Texas, Nas, Chase and Status, Enter Shikari, Nneka, Bass Turbat? Păi, ce mai aștepți? Bring the love. Ține minte! Moderație și responsabilitate! Măcar acum când trebuie să îți vezi fave band-ul. See you there, guys :)