Public-foto_Alex_Barbulescu-10

B’ESTFEST Insider #2

Tehnici de supravieţuire la B’ESTFEST

Ei, dar ziua bună din nou! Ce mai faceţi? Toate bune? Am venit să vă vorbesc despre experienţa B’ESTFEST 2.0.

Să vă povestesc puţin despre ce am făcut anul trecut la B’ESTFEST? Cu ce să încep? Frate, am mâncat de am picat pe sub mesele de lemn. Am băut şi m-am dat în toate tiribombele. Am cheltuit banii pe bere şi m-am pierdut de toată lumea. Clasic până acum.

Partea proastă este că am transformat toţi banii în jetoane. “Nu pare să fie ceva neapărat rău în asta” ai spune. Da, dar când am văzut că am un car de jetoane, le-am spart pe toate pe diverse.

Altă parte proastă este că a trebuit să stau la cozi interminabile la baie la fete, prea multă bere.

M-am ameţit şi nu am reuşit să ajung la toate scenele, nu am văzut toate Live Act-urile pe care doream să le văd. În schimb, m-am poziţionat strategic într-unul dintre hamace şi am stat acolo câteva ore. Ah, v-am menţionat că m-am pierdut de toată lumea, până când să îmi găsesc eu doi-trei petrecăreţi cu care să îmi impart jetoanele a durat ceva. A fost o căutătura de câteva ore bune şi din nou pierdere de timp.

Vreau să vă dau câteva sfaturi despre cum să vă simţiţi bine anul acesta la B’ESTFEST. Nu ca mine.

  1. Vino cu o gaşcă mare de oameni, dar păstrează întotdeauna un prieten lângă tine constant. Dacă vrei să fii rebel, vino singur. Sigur găseşti doi-trei petrecăreţi cu care să împarţi jetoanele.
  2. Vino cu bani suficienţi la tine, dar nu îi transforma pe toţi în jetoane. O să te vezi cu tona de jetoane în buzunar şi o să fii tentat de Ăl Rău să le cheltui pe toate.

“Oh, ce mâncare o fi asta aici? N-am mai mâncat. Două jetoane. După mâncare parcă merg două beri. Încă patru jetoane. Oh, maşinuţe buşitoare? Haide să mă dau o dată, ce rău poate să facă? Încă trei jetoane” şi tot aşa. Fii chibzuit, nu jetoni toţi banii!

  1. Încearcă să vezi programul de dinainte şi să îţi calculezi orele la care poţi ajunge la fiecare scenă. Nu o să apuci să vezi toţi artiştii pe care îi îndrăgeşti dacă te duci acolo în dorul lelii.
  2. Dacă vrei să economiseşti bani, fie alcohol or food wise, verifică regulamentul. Dacă alegi să stai  în camping ai voie să aduci o anume cantitate de alcool şi mâncare de acasă. Dacă ai bani, ai grijă să nu bei prea mult că muzica o să sune prea înfundat.
  3. Vino pregătit pentru orice vreme! Pelerină de ploaie, hanorac, blugi mai groşi. Da! Ori o să mori de cald, ori o să mori de frig. Ori ziua o să fie cald, ori noaptea o să te simţi ca în Siberia. Vino pregătit.
  4. Nu uita spray-ul anti-ţânţari! Nu suntem în Bucureşti unde ţânţarii nu par să fie din Cretacicul timpuriu. Acolo suntem într-un camp, e posibil să fie ţânţari din Cretacicul Timpuriu, care să lase nişte bube de mărimea unei monezi.
  5. Ia cu tine vitamine, medicamente, trusă medicală, orice along these lines. Ştiu că există şi la B’ESTFEST, dar cel mai bine este să le aduci de acasă. Ştii tu, în caz că îţi spargi ţeasta la scena rock.
  6. Simte-te bine şi bucură-te de experienţa totală B’ESTFEST. Du-te şi joacă baschet, mănâncă ceva deosebit. Du-te la parcul de distracţii.  Dansează la Silent Disco. Du-te şi zaci în hamac. Fii în primul rând la trupa ta preferată. Înregistrează cu telefonul. Simte-te bine, frate!

Ne vedem anul acesta la B’ESTFEST? Pregătiţi sper, dragilor :-)