Electrocord

Electrocord: NotSoCommonDJ, The Basstard, UNU’ – http://youtu.be/Blp8FT7pLhc

Cei trei DJ fac parte din proiectul Electrocord care la baza este o comunitate locala de producatori, DJ si promoteri ai muzicii electronice. Numele “Electrocord” a aparut in primavera anului 2009, desemnand un proiect dedicat exclusiv muzicii electronice de calitate. In ultimii 3 ani conceptul a evoluat si a devenit mai cuprinzator, incluzand printre altele si realizarea unei comunitati online de muzicieni implicata in scena locala si internationala de EBM.

NotSoCommonDJ – http://soundcloud.com/notso-commondj

nscdj

Pentru George, adica NotSoCommoDJ, muzica este mai mult decat o pasiune. Este un stil de viata pe care si-l cultiva atent. Influentele regasite in stilul sau sunt dintre cele mai diverse: de la Prodigy pana la The Cure, de la Kraftwerk pana la James Zabiela, de la Pink Floyd la Radiohead, de la New Order si Joy Division la Chemical Brothers si Moderat. Lista este atat de vasta si imposibil de epuizat ceea ce intareste afirmatia ca, pentru a fi un DJ cu adevarat bun, pe langa tehnica, e necesara cultura muzicala generala, o lectie pe care NotSoCommonDJ si-a insusit-o pe deplin. Varietatea de stiluri pe care le abordeaza in seturile sale nu face altceva decat sa il confirme ca un DJ versatil, capabil sa mixeze booty and funky breaks, dar si electro si industrial, trecand prin alternative indie, dubstep si ajungand pana la house si techno. Pana in prezent, NotSoCommoDJ si-a trecut in palmares 2 nominalizari la premiile Nights la categoriile „Cel mai bun dj debutant” si „Cea mai mare ascensiune”.

The Basstard – https://soundcloud.com/basstardsro

the bastard

Ioan Constantin, “The Basstard”, a inceput sa se joace cu echipamente muzicale spre finalul anilor ’90, dar a renuntat la statutul de producator si DJ de dormitor abia recent, cand, in 2010, s-a alaturat crew-ului din Expirat & OtherSide. In scurt timp a devenit rezident cu acte in regula in OtherSide, una dintre cele mai importante locatii de party pentru comunitatea bass din Bucuresti. Mixeaza muzica electronica de dans, infuzata din plin cu mult bass greu, de la mid-tempo breaks pana la drum’n’bass, trecand prin dubstep, b-more si glitch. Cocheteaza si cu productia muzicala, in principal in zona bootleg-urilor breakbeat, iar recent, impreuna cu NotSoCommonDJ, a reinventat conceptul ”Electrocord” promovand si organizand evenimente de calitate sub acest brand.

UNU’ – https://soundcloud.com/bogdan-popoiag

UNU'

Bogdan Popoiag (UNU’), binecunoscutul membru ROA, va fi prezent anul acesta si in cadrul Dance Arena cu un set eclectic ce va include o serie de piese vechi, insa remixate intr-o maniera contemporata. Seara se va incheia cu piesa „The Jam”, hit-ul urban ce este in continuare ascultat la petrecerile de gen, pe scena alaturi de UNU’ urmand sa urce si MC Dru Klein.